Vreme răcoroasă și ploioasă în următoarele 2 săptămâni

Meteorologii au anunţat, luni, prognoza pentru perioada 13 – 26 iulie şi au precizat că în prima parte a intervalului se va înregistra o încălzire a vremii, urmată de o scădere a temperaturilor, atât diurne, cât şi nocturne. Precipitaţii se vor înregistra în special în perioada 16 – 20 iulie în majoritatea regiunilor ţării.
În Transilvania, vremea va fi răcoroasă în primele două zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7…10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 16 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27…28 de grade, iar în 17 iulie, a minimelor, de 12…13 grade.
În următoarele 2 zile se va răci cu până la 2…3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creştere, până la 28 de grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variaţii semnificative şi se va situa în jurula 13 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi în creştere după data de 16 iulie.
În Maramureş, la începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, media maximelor fiind de 21 de grade, iar a minimelor de 8…9 grade, apoi se va încălzi, astfel că, în 16 iulie maximele termice vor fi în medie de 26…27 de grade, iar în 17 iulie minimele termice vor atinge o medie de 14 grade.
În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimţi mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne.
Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 şi 20 iulie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *