Consiliul Judeţean și Muzeul Judeţean au acordat diplome revoluţionarilor sătmăreni

În organizarea Consiliul Judeţean, Muzeului Judeţean şi a Ligii Luptătorilor din Decembrie 1989 Satu Mare, în holul Palatului Administrativ a avut loc duminică, 22 decembrie vernisajul expoziției foto-documentare, cu materiale care provin din Colecţiile Muzeului Judeţean Satu Mare (Martin Sarca şi Gheorghe Iancu).

Vernisajul a cuprins și o expunere video realizată de Gheorghe Iancu, care a surprins evenimentele de la Satu Mare din decembrie 1989. Proiecţia a avut loc pe tot parcursul zilei de 22 decembrie 2019, pe un ecran LED amplasat în spaţiul public dintre Palatul Administrativ şi “Monumentul Rezistenței Anticomuniste”, rulând filmările din zilele de 22-23-24 decembrie 1989.

Tot pentru acest eveniment s-au emis medalii și diplome aniversare, dedicate împlinirii celor 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, acordate de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Muzeul Judeţean Satu Mare revoluţionarilor sătmăreni.

La vernisaj au vorbit dr. Liviu Marta, directorul Muzeului Județean Satu Mare, dr. Claudiu Porumbăcean și avocatul Horea Ungur. Ei au evocat evenimentele de acum 30 de ani, eroismul acelor tineri care și-au jertfit viața ca noi astăzi să trăim în libertate și democrație.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au înmânat revoluționarilor de acum 30 de ani o diplomă aniversară și o medalie din partea Consiliului Județean Satu Mare.

Posted by
on decembrie 22, 2019. Filed under Locale.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0.
You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *